DE
ACCORDATIE
MODELLEN
HOME BLOGS CONTACT

Een nieuwe opzet van het Coronamodel

Afsluitende aanpassing van de documentatie, donderdag 15 oktober 2020

Negen maanden heb ik met al mijn kennis als arts-microbioloog de Covid-19 epidemie bestudeerd. Daarin heb ik veel tijd gestoken, tijd die ik heb, omdat ik gepensioneerd ben. Het was een buitengewoon boeiende en intrigerende verkenning van deze in veel opzichten complexe ziekte. En, naar mijn mening had het ook resultaat: een theorie, die veel aspecten van de interactie tussen mens en virus verklaart.

Maar het is fnuikend, dat het verworven inzicht op geen enkele manier mensen bereikt, die invloed kunnen uitoefenen op het gevoerde beleid. De theorie geeft aanwijzingen, dat dit beleid aanpassing behoeft, die het effectiever maken, en een geringere belasting voor de samenleving zal betekenen. Niet dat het dan eenvoudig is, en geen uithoudingsvermogen zal vergen. Maar het huidige beleid schiet in beide opzichten te kort.

Dit gevoel maakt, dat ik de beslissing moet nemen om mijn onderzoek te staken. Ik heb een deadline gesteld op 15 oktober. Maar eerst wilde ik mijn bevindingen op een goed toegankelijke manier afronden en vastleggen op mijn website. Ik realiseerde me, dat de hele theorie, zoals ik die nu zie, weergegeven wordt in 5 blogs met de bijbehorende documenten. Hiervan zijn er twee nog in concept geschreven en nog niet gepubliceerd.

De blogs zijn een korte beschrijving van het onderwerp van telkens een hoofdstuk, dat verder uit het bijbehorende document bestaat. Ik realiseerde me, dat ik deze op een overzichtelijk geheel kon bundelen, zonder alles opnieuw te moeten beschrijven. De hoofdstukken zijn verzameld onder de hoofdtitel "Samen Leven met Corona", die ik al eerder voor de documenten gebruikte.


Van de gelegenheid heb ik gebruik gemaakt om kleine verbeteringen en nieuwe feiten toe te voegen. Dit heeft alleen voor het eerste hoofdstuk, met als onderwerp de "Doelstelling" tot wezenlijke verandering geleid. De laatste 2 hoofdstukken had ik nog niet eerder op de website geplaatst. Alle stukken zijn toegankelijk in het menu "Coronamodel" op mijn website www.accordatiemodel.nl.

Voor belangstellenden, die zich snel een indruk willen vormen van waar de theorie over gaat, heb ik behalve een voorwoord, waarin de opzet wordt beschreven, twee stukken toegevoegd. De eerste is een globale samenvatting van de hele bundel. Het tweede is een korte weergave van de centrale hypothese voor de oorzaak van de longinfecties (4A4): het samenspel van gebeurtenissen, die de ernstige longaandoeningen veroorzaken. In dat stuk heb ik ook suggesties gegeven voor rationele aanpassingen van de maatregelen.

Hiermee komt een einde aan de zoektocht. Maar als er belangstelling voor mijn overwegingen blijkt te bestaan, blijf ik bereid, om er toelichting op te geven, op wat voor manier dan ook,. Ik heb er in beperkte kring al enkele presentaties over gegeven, die goed ontvangen werden.

In de hoop op deze manier toch nog een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van ernstige ziekte door SARS-CoV-2, sluit ik de opbouw van het Coronamodel af.

Jan Arend van Griethuysen


Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen. Indien u een abonnee bent kunt u hieronder inloggen.

E-mailadres:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie: