DE
ACCORDATIE
MODELLEN
HOME BLOGS CONTACT

Voortzetting Beleidsmaatregelen 2

donderdag 14 mei 2020

In de zomer veroorzaken Corona-virussen in het algemeen, en dus het Covid-19 in het bijzonder weinig manifeste infecties, de "zomerdip"; om daarna in de winter weer actief te worden, de "winterpiek". Dit is het kernpunt van dit nieuwe document, waarmee ik eerder onvoldoende rekening heb gehouden. Ik heb aangevoerd, dat dit een gevaar oplevert door een vals gevoel van veiligheid, maar ook kansen biedt, onder andere om tijdig maatregelen te nemen om de gevolgen van een volgende "winterpiek" zo veel mogelijk te beperken.

Op 5 mei, nog voor de persconferentie van de ministers Rutte en de Jong, rondde ik het vervolgdocument "Covid-19: Voortzetting Beleidsmaatregelen 2" af. Mijn bedoeling was, dit nog aan te passen op grond van de in de persconferentie aan te kondigen maatregelen.


Tijdens de persconferentie bleek, dat de "zomerpiek" niet in de overwegingen is betrokken. Uit de voorgestelde verlichting van de maatregelen blijkt, dat men te weinig oog heeft voor het bovengenoemde gevaar, en tegelijkertijd de geboden kansen nauwelijks benut. Het verschil in uitgangspunten is groot. In plaats van een eenvoudige aanpassing van mijn document, is het noodzakelijk om hier uitvoeriger, in enkele vervolgdocumenten, op in te gaan

Ik verwijs hier dus naar het ongewijzigde, oorspronkelijke document "Covid-19: Voortzetting Beleidsmaatregelen 2", als uitgangspunt voor deze verdere bespreking.

Voortzetting Beleidsmaatregelen 2



Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen. Indien u een abonnee bent kunt u hieronder inloggen.

E-mailadres:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie: