DE
ACCORDATIE
MODELLEN
HOME BLOGS CONTACT

Covid-19: Seizoensgebonden!

vrijdag 22 mei 2020

De activiteit van de bekende Coronavirussen is seizoensgebonden: zij veroorzaken in de zomer weinig infecties. Er zijn goede argumenten dat dit ook voor Covid-19 geldt. Dit wordt ondersteund door het beloop van de epidemie in Nieuw-Zeeland en Australiƫ.

De aantallen nieuwe (ernstige) infecties zijn op dit moment laag. Dit is waarschijnlijk aan dit gegeven toe te schrijven en niet, of nauwelijks meer aan de genomen maatregelen.

Om deze redenen is een nieuwe afweging aangewezen van de nadelen van deze maatregelen voor de samenleving, tegen het effect op de epidemie. Snelle en belangrijke verlichting - sneller dan in het stappenplan wordt voorzien - zal mogelijk zijn. Daardoor kunnen veel activiteiten weer worden hervat. Spoed is geboden: elke dag uitstel kost miljoenen en brengt verdere schade aan de samenleving met zich mee, zonder dat veel ziekte zal worden voorkomen.


Het betekent ook, dat een opleving van activiteit van Covid-19 in de winter zeer waarschijnlijk is. Er moet snel begonnen worden met een beleid om te voorkomen, dat dan opnieuw drastische maatregelen nodig zijn om de ziektelast te beperken.

Seizoensgebonden


Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen. Indien u een abonnee bent kunt u hieronder inloggen.

E-mailadres:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie: